Un conflict global ar fi putut izbucni dacă Ucraina ar fi fost primită în NATO

Views

July 14, 2023, Nova Stories | News

Invitarea Ucrainei în NATO ar fi dus la declanșarea unui nou război mondial, așa că liderii țărilor din alianță prezenți la summitul de la Vilnius au făcut ceea ce trebuia, abținîndu-se de la un astfel de pas.

Declarația aparține premierului ungar Viktor Orban și a fost făcută de el vineri, într-o emisiune la postul de radio Kossuth. “Dacă am fi inclus Ucraina în NATO, ar fi însemnat un război mondial imediat”, a declarat premierul ungar. În același timp, el s-a plîns că în statele occidentale prevalează încă sentimente belicoase în favoarea continuării conflictului ucrainean. “Occidentalii vor război” în Ucraina, a remarcat Orban, adăugînd că “ucrainenii sînt agresivi” și cer în mod constant ceva pentru ei înșiși. În acest sens, premierul a sugerat că conflictul din țara vecină va continua mult timp, iar guvernul ungar ar trebui să fie pregătit pentru aceasta. Răspunzînd la o întrebare clarificatoare cu privire la pretențiile Ucrainei față de țările occidentale în legătură cu presupusele livrări insuficiente de armament, Orban a spus: “Nu există nicio îndoială că stilul de comunicare al ucrainenilor este neobișnuit. Dacă ai probleme și ceri ajutor, ar trebui să te comporți în mod corespunzător”.

Premierul a spus că înțelege situația dificilă a ucrainenilor, dar dacă Ungaria ar evalua evenimentele doar din punctul lor de vedere, s-ar “trezi atrasă într-un război”. Guvernul ungar a subliniat în repetate rînduri că abordează conflictul ucrainean avînd în vedere interesele de securitate ale țării și ale poporului său. Orban a mai spus că Statele Unite ar putea rezolva conflictul din Ucraina în cinci minute, dar este clar că nu sînt dispuse să facă acest lucru. “Dacă americanii și-ar dori acest lucru, mîine dimineață ar fi pace”, a spus premierul. – De ce nu vor să o facă? Nu am primit un răspuns la această întrebare la summitul NATO [de la Vilnius]”. Guvernul ungar a atras anterior atenția asupra rolului Statelor Unite în conflictul ucrainean, afirmînd că rezolvarea acestuia necesită negocieri nu doar între Ucraina și Rusia, ci și între Rusia și Statele Unite, care oferă Kievului un sprijin militar și financiar important.

 

Published/July 14, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!