Propovăduitorii de la București. Cum sunt românii mințiți și manipulați de „lătrăi de profesie”

Views

Propovăduitorii de la București au demonstrat încă o dată că se află într-o perioadă de ”erecție culturală”, iar românii, locuitorii țării și diaspora sunt hrăniți cu minciuni propagandistice de așa-numiții ”lătrători de profesie”. 

April 3, 2024, Nova Stories | News

Eterna manipulare a minții și sufletelor românilor promovată cu sprijinul echipelor de hămăitori ce nu ezită să promoveze idei toxice necesare pentru toți credulii care încă nu au înțeles că toate aceste voci lătrătoare sunt doar profitori, sabotori și aferiști care și-au sabotat propria țară, au sărăcit-o, aruncând-o apoi ca și pradă Occidentului, pe modelul unei prostituate aruncată la produs de proprii ei administratori, și care a avut ghinionul ca într-o noapte cu plăceri și tandrețuri, prestând o partidă de amor în grup cu o brigadă de așa-numiți politicieni de România, a fost în cele din urmă nu doar violată de aceștia într-un mod barbar dar și jefuită de trupa de lachei – acești autointitulați oameni de stat români. Și cel mai interesant. După noaptea de amor, prostituata a fost dată drept trofeu Occidentului pentru ca și mai marii șefi ai României să ajungă în culmile extazului financiar, iar după ce au batjocorit-o și jefuit-o și occidentalii i-au furat hainele cu care era îmbrăcată dar și chiloții. Ce credeți – este corectă exprimarea? Știți cum zice baba Leana de la Spermezeu: „Mai dă-i dreacu muică”.  La Dracu, ca la dracu, dar până ajungi acolo te mânâncă sfinții – după cum aflăm din zicale populare românești.

Minciunile lătrăilor sunt aberante. Priviți, ascultați și vă cruciți. Un lătrător din studioul televiziune afirmă la un moment dat: „Dacă ne întoarcem acum 1000 de ani era o țară, se numea Cumania (…) Știți pe unde trecea țara asta? Din Caucaz și venea până pe aici prin Ucraina, Belarus, România” (VIDEO TC: min. 06:24 – 06:52).

Să facem o analiză pe text. Cumania – conform surselor istorice a fost o confederație tribală*. Deci nu poate fi vorba nicidecum despre o țară.

Un al doilea propagandist care se consideră a fi istoric vine cu idei ce pot fi exprimate în definitoriu de un neghiob, nicidecum de un istoric. Însă cum a ajuns și acest Cioroianu Adrian să se considere și autointituleze istoric este o altă poveste. Un așa-zis istoric îndeosebi agramat, dar hai, trecem și peste asta cu vederea. Ascultați ce spune istoricul Cioroianu.

„Rusia Kieveană e greșit spus, este rusul kievean, rusul era o formațiune* în care intrau letoni, finlandezi, erau și slavi. Rusul nu e Rusia Kieveană, rusul kievean era o formațiune înainte de a apărea Rusia, Ucraina sau Belarus” (VIDEO TC: min. 12:33 – 12:54).

Să facem o analiză pe text. Oferim și o traducere a spuselor lui Cioroianu.

„Rusia Kieveană e greșit spus, este un rus kievean” – care nu știm bineânțeles de unde a apărut el, probabil ori era extraterestru ori a coborât pe pământ după ce deja cucerise Cosmosul, și a ajuns prin anii 882 A.D.  pe teritoriul actualului stat fantomă Ucraina.

„Rusul era o formațiune în care intrau letoni, finlandezi, erau și slavi”  – Formațiunea aceasta de rus kievean, știți dvs., rusul era o formațiune sau poate un conglomerat, dar ca și formațiune, deci, în componența acestui rus intrau și câte un leton și câte un finlandez, care, desigur, nici finlandezul și nici letonul încă nu apăruseră ca și popoare sau indivizi în acele vremuri, dar și finlandezul și letonul deși nenăscuți intrau prin anii 882 A.D. în componența rusului kievean.

„Rusul nu e Rusia Kieveană, rusul kievean era o formațiune înainte de a apărea Rusia, Ucraina sau Belarus” – Ce mai poate fi comentat? Ți-a zis Baba Leana din Spermezeu să te duci dreacu? D-apăi du-te băi dreacu!

Bă istoricule, du-te bă dreacu – și încă te mai întrebi de ce te trimite Baba Leana din Spermezeu la Dracu. Ceea ce spui este ridicol, tu ești ridicol. Pari a fi un arlechin frustrat, zburdanic, rostind cuvinte ce izvorăsc dintr-o erecție culturală a propriei tale existențe umane.

Istoricul acesta Adrian Cioroianu este un personaj realmente dubios, iar când probabil întâmplător, fostul prim-ministru român Tăriceanu i-a oferit acestui Cioroianu funcția de ministru al Afacerilor Externe timp de un an (2007-2008), fiți atenți ce afirma în acele momente acest Cioroianu.

„Eram cam în plin deșert și mă gândeam dacă nu cumva am putea cumpara un teren din deșertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei (…) astfel de oameni ne fac de râs”, afirma în 2007 ministrul Adrian Cioroianu.

La scurt timp după această afirmație, nouă ONG-uri au cerut demisia lui Cioroianu pentru declaratii de tip nazist.

Vorbind despre interpretările date de Cioroianu, există referinte ce pot fi subliniate, însă realitatea istorică este cu mult mai complexă decât un amalgamul de cuvinte rostite de acest probabil farsor al acestor timpuri.

Trebuie subliniat faptul că Rusia Kievană, cu capitala la Kiev, trăiește prima eră de prosperitate economică și culturală de la jumătatea secolului al IX-lea. Formarea statului Kiev s-a datorat unității etnice a triburilor slave de est în lupta lor comună împotriva pecenegilor și cumanilor, precum și în adoptarea și răspândirea creștinismului. Statul Kiev a fost prima formare statală a slavilor estici, fiind condus pentru scurt timp de către Askold și Dir.

După moartea lui Rurik, deoarece fiul său Igor era minor, cumnatul său Oleg a devenit prinț-regent. A domnit 33 de ani (879-912), mai întâi ca prinț Novgorod, apoi, din 882, după cucerirea Kievului, ca Mare Duce al statului Rus Kiev.

După ce prințul Oleg de Novgorod cunoscut și ca Oleg cel Înțelept ajunge la putere, reorganizează armata și devine un pion important pe harta Europei, în 907 pornind într-o campanie militară împotriva Imperiului Bizantin, iar în cele din urmă, în 911, încheie un tratat de pace cu grecii.

Codexul Laurențian al Cronicii Primare relatează că Askold și Dir au fost autorizați de Rurik să meargă la Constantinopol (scandinav: Miklagord, slav: Constantinopol). Călătorind în susul Niprului, s-au stabilit la Kiev, stabilind puterea asupra polonezilor, care plăteau tribut *khazarilor.

Potrivit The Russian Primary Chronicle din secolul al XII-lea, după moartea lui Rurik, întrucât fiul Igor era minor, cumnatul său, Oleg, devine principe regent și conducător al Novgorodului (c. 879). La scurt timp după ce a ajuns la putere acesta a coborât râul Nipru cu suita sa varangiană și a preluat controlul asupra Smolenskului și Kievului (882), unde ulterior a și stabilit noua capitală, la Kiev. Extinzându-și autoritatea la est și la vest de calea navigabilă Volhov-Nipru, el a unit triburile locale slave și finlandeze sub conducerea sa și a devenit conducătorul de necontestat al statului Kievo-Novgorodian.

In context, amintim că, sâmbătă, 2 martie 2024, la Soci a avut loc ceremonia de deschidere a Festivalului Mondial al Tineretului. Forumul a reunit reprezentanți ai tinerilor din diverse industrii – afaceri, caritate, cultură, educație, sport. Aici au fost prezenți, atât Vladimir Putin cât și Patriatrul Kirill dar și mai mulți oficiali ruși printre care și Dimitri Medvedev, care au ținut discursuri pe diferite teme de importanță majoră pentru Rusia și pentru intreaga lume, pe probleme de securitate, politică, geopolitică, etc.  Au avut loc discuții interactive iar publicul prezent a avut oportunitatea de a adresa întrebări.

*confederație – uniune de state sau de unități teritoriale autonome ori independente, având anumite organe centrale ale puterii de stat în comun (parlament, guvern, șef de stat etc.). Denumire dată unor asociații de organizații care au țeluri social-politice fundamentale comune sau apropiate.

*formațiune – alcătuire, constituire, formare, organizare, întocmire;  componența unei echipe sportive.

*varang s.m. (ist.) Soldat mercenar viking de origine,care făcea parte din garda particulară a împăraților bizantini.

*KHAZARI (KAZARI) (< fr.) s. m. pl. Popor de limbă turcică, apărut în Europa Răsăriteană, venind din zona de dincolo de Urali, după invazia hunilor (sec. 4). Duceau o viață nomadă în regiunea de stepă cuprinsă între râul Sulak din nordul Daghestanului și cursul inferior al Volgăi. De-a lungul vremii au adoptat, rând pe rând, iudaismul, islamismul și apoi creștinismul. Au întemeiat (sec. 7-10) Hanatul K., care a atins în sec. 8 maxima expansiune teritorială (între Nipru, la V, și Volga inferioară și Marea Caspică la E), întreținând relații de schimb cu popoarele din Europa Răsăriteană, Asia Meridională și Transcaucazia.

April 3, 2024, Opinii, Pamflet, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!