“Rusofobia îi lipsesc de discernământ”. Ce a subliniat Vladimir Putin în discursul său adresat Adunării Federale?

Views

Cu un an în urmă președintele rus Vladimir Putin anunţa la Adunarea Federală suspendarea participării Rusiei la Tratatul nuclear New START. In 2024 liderul de la Kremlin a avertizat țările occidentale că există un risc real de război nuclear in cazul in care Occidentul își trimite propriile trupe să lupte în Ucraina. 

YouTube video

March 1, 2024, Nova Stories | News

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Rusia are în posesie armament nuclear, iar statul investește în continuare în armament de ultimă generație, o parte fiind folosit deja pe front, urmând să fie incluse și alte tipuri de armament performant.

“Occidentul încearcă să repete trucul care se pare că le-a reușit cu Uniunea Sovietică. Ei (Occidentul) se pregătesc să ne lovească teritoriul și folosesc cele mai bune şi eficiente forțe pentru a face acest lucru dar trebuie să realizeze că și noi avem arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Ei ne sperie cu distrugerea civilizației. Ce fac ei? Ei chiar nu înțeleg, sau ce? Ei au uitat ce înseamnă război. Noi am trecut prin astfel de provocări dificile, chiar și acum în Ucraina. Ei cred că războiul este un desen animat. Rusofobia îi lipsesc de discernământ.

Vladimir Putin a mai completat: „Occidentul a provocat conflicte în multe țări și totuși susține că Rusia însăși intenționează să „atace” Europa. În același timp, statele străine aleg ele însele „țintele” care trebuie lovite și vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina. Consecinţele vor fi foarte tragice.”

Președintele rus, Vladimir Putin, a mai menționat în discursul său că forțele nucleare ale Rusiei sunt pe deplin pregătite. Mai mult de atât, președintele rus a spus că posibilitățile militare ale Moscovei s-au înmulțit în ultimii ani și că „Rusia va face tot pentru a-și apăra cetățenii”.

Un alt proiect național, anunțat de Vladimir Putin se numește Familia. Vor fi alocate 75 de miliarde de ruble, până în 2030, regiunilor în care rata natalității este mai mică decât media, astfel încât să fie dezvoltate proiecte de susținere a familiilor numeroase.

Rolul familiei este nașterea și educarea copiilor, ceea ce înseamnă continuitatea poporului nostru multinațional. Noi vedem ce se întâmplă în alte țări, unde sunt distruse valori morale, dar noi alegem viața. Noi am fost și rămânem promotori ai valorilor tradiționale. Familia mare și numeroasă trebuie să fie o normă pentru societate. Trebuie să creștem rata natalității în următorii șase ani. De aceea am decis să investim în creșterea calității vieții.

Putin a mai precizat că: „Astăzi, Rusia e cea mai mare economie a Europei și a cincea în lume. Ritmul de creștere ne face să credem că în viitorul apropiat vom intra în topul celor patru forțe economice ale lumii.

„Mulțumesc tuturor celor care luptă pentru interesele statului, își riscă viețile. Toată lumea vi se închină, Rusia mereu își va ține minte eroii căzuți”, a menționat liderul de la Kremlin in timp ce în sală a fost ținut un moment de reculegere.

„Am demonstrat deja că putem răspunde celor mai mari provocări. Azi, patria noastră își apără suveranitatea, rolul decisiv le aparține cetățenilor noștri, devotamentului lor față de țară. Aceste calități s-au remarcat la începutul operațiunii militare, care a fost susținută de toți cetățenii”, a mai punctat Vladimir Putin.

 

Published/March 1, 2024

 

5 12 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!