Imigrația ilegală va avea un impact major asupra locurilor Camerei, Colegiul Electoral – spun experții americani

Views

Experții în imigrație trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care fluxul tot mai mare de migranți care trec ilegal în S.U.A. poate avea un impact semnificativ asupra reprezentării statelor în Camera Reprezentanților și Colegiul Electoral, au spus experții la FoxNews

February 15, 2024, Nova Stories | News

La scurt timp după preluarea mandatului în ianuarie 2021, președintele Biden a semnat un ordin executiv prin care cere ca Biroul de recensământ să ia în considerare toți rezidenții, inclusiv non-cetățenii, ca parte a calculului său decenal al populației. Drept urmare, repartizarea locurilor în Camere și, prin urmare, a voturilor electorale pentru alegerile prezidențiale, ar putea fi influențată pe măsură ce migranții continuă să se reverse peste granița de sud.

„Imigrația ilegală are tot felul de efecte, printre care se numără și faptul că denaturează mecanismele guvernării democratice”, a declarat Mark Krikorian, directorul executiv al Centrului pentru Studii privind Imigrația, pentru Fox News Digital.

„Imigranții ilegali nici măcar nu ar trebui să fie aici, așa că includerea lor în recensământul în scopul repartizării este într-adevăr scandaloasă”, a continuat acesta.

“Sunt multe voturi apropiate în Congres, mai multe decât au fost înainte. Deci, poate, de fapt, să facă o diferență”, a spus Krikorian. “Nu ar trebui să fie o întrebare: îți oferă asta personal mai multă influență în Washington? Întrebarea ar trebui să fie: este corect? Este sănătos ca procesul nostru democratic să fie distorsionat în acest fel? Răspunsul este nu”,  a spus Mark Krikorian.

img-9

Se estimează că 16,8 milioane de imigranți ilegali trăiesc în S.U.A. din iunie 2023. Prin urmare, deoarece fiecare loc al Camerei reprezintă în medie 761.168 de rezidenți, numărul total de imigranți ilegali reprezintă aproximativ 22 de locuri în Casa. Iar cel mai recent recensământ, care a fost efectuat în 2020, a redus numărul de locuri în Camere alocate New York-ului de la 27 la 26. Statul, conform Biroului de Recensământ, ar fi avut nevoie de doar 89 de rezidenți pentru a-și menține repartizarea anterioară.

În plus, voturile electorale pentru alegerile prezidențiale sunt distribuite statelor în funcție de câți reprezentanți au în Congres.

Prin urmare, un stat cu un număr mai mare de locuri în Cameră are o influență mai mare în timpul alegerilor prezidențiale la fiecare patru ani.

„Este necesară o deosebită atenție, iar cu milioane de oameni care vin în acest moment, este nevoie de un reflector luminos și fierbinte”, a declarat Lora Ries, directorul Centrului pentru Securitate și Imigrare a Frontierei al Fundației Heritage, într-un interviu pentru Fox News Digital.

La începutul acestei luni, Ries a publicat un eseu alături de RJ Hauman, președintele Centrului de Imigrare pentru Aplicare, avertizând că imigrația ilegală declanșează o „reprezentare deformată” în Congres.

„Interzicerea recensământului de a include non-cetățeni în repartizare este esențială pentru a ne asigura că cetățenii americani – singura populație care poate și ar trebui să voteze în alegerile din SUA – aleg liderii Americii”, au scris Ries și Hauman.

„Criza intenționată a graniței a lui Biden a produs probleme de repartizare fără precedent, distorsionând reprezentarea pe care statele o au în Cameră și câte voturi electorale au în alegerile prezidențiale”.

Aceștia au susținut că a interzice Biroului de Recensământ de a număra imigranții ilegali în repartizarea populației ar descuraja politicile de sanctuar în orașele și statele conduse de democrați. Ei au susținut, în continuare, că o astfel de politică ar asigura că numai cetățenii americani „conturează peisajul nostru politic” și îi va împiedica pe cetățenii străini să determine destinul politic al SUA. Ries și Hauman au cerut, de asemenea, Congresului să adopte Legea privind reprezentarea egală, pe care senatorii Bill Hagerty, R-Tenn., Bill Cassidy, R-La., și 20 de colegi republicani din Senat au introdus-o la sfârșitul lunii trecute.

Conform legislației, Biroul de Recensământ ar trebui să includă o întrebare privind cetățenia în orice recensământ viitor și să interzică necetățenilor să fie numărați pentru repartizarea districtului Congresului și a Colegiului Electoral.

„Este de neconceput ca imigranții ilegali și non-cetățenii să fie luați în considerare pentru repartizarea districtului Congresului și harta noastră electorală”, a spus Hagerty.

„În timp ce oamenii continuă să fugă din orașele conduse de democrați, democrații disperați umplu exodul în masă cu imigranți ilegali, astfel încât să nu-și piardă locurile în Congres și să mențină voturile electorale pentru președinție și, prin urmare, să-și sporească artificial puterea politică, care în rândul său diluează puterea voturilor altor americani”, a adăugat el.

img-10

Proiectul lui Hagerty vine la ani după ce fostul președinte Trump a încercat să includă o întrebare privind cetățenia în chestionarul recensământului din 2020. Efortul lui Trump a stârnit critici și condamnări pe scară largă din partea democraților și a grupurilor de imigrație de stânga, care au susținut că o întrebare privind cetățenia este ilegală și a fost concepută pentru a ajuta republicanii în viitoarele alegeri. Administrația Trump a abandonat în cele din urmă efortul în iulie 2019, după o decizie nefavorabilă a Curții Supreme. Trump a spus la acea vreme că permiterea numărării non-cetăţenilor face parte dintr-un efort mai larg de stânga de a eroda drepturile cetăţeanului american.

În mod evident, ajută statele care au o populație mare de imigranți ilegali. Cel mai bun mod de a spune că este un stimulent pervers pentru statele să-și crească populația prin imigrația ilegală”, a declarat Eric Ruark, directorul de cercetare pentru NumbersUSA, pentru Fox News Digital în un interviu.

„Dolarii federali se bazează, de asemenea, pe populație. Statele care au o populație mai mare de imigranți ilegali vor vedea mai multe finanțări federale”.

„Pentru a avea o societate democratică, trebuie să recunoașteți limitele celor care se califică ca cetățean sau ca cineva care are reprezentare”, a continuat Ruark.

„Și nu știu dacă americanii cred cu adevărat că oricine apare și trece de graniță ar trebui să fie reprezentat în mod egal în Congres în comparație cu cetățenii americani”.

Între timp, în ianuarie, guvernul federal a raportat peste 156.000 de întâlniri cu migranți la granița de sud a SUA, o ușoară creștere de la an la an, dar o scădere față de luna anterioară. În decembrie, peste 302.000 de migranți au fost întâlniți trecând granița, de departe cea mai mare cifră pe o lună înregistrată vreodată. Cifrele din decembrie au adus nivelul din primul trimestru fiscal 2024 la 785.000 de întâlniri, cel mai mare număr înregistrat vreodată. Biroul de recensământ al SUA va efectua următorul recensământ în 2030, care va afecta locurile Camerei începând cu 2033.

YouTube video

Published/February 15, 2024

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!